Најнови постој

Вакцинација на кучиња и мачки

vakcina11

Поимот вакцинација претставува апликација на инактивиран или жив и ослабен микроорганизам кој треба да предизвика стимулација на имунолошкиот систем за создавање на антитела против одреден биолошки агенс.За успешно спроведување на вакцинацијата потребо е да се знае кога била извршена вакцинацијата на мајката. Времето за вакцинацијата на мајката зависи од производителот ...

Повеќе

Ветеринарен преглед

Veterinarian Petting Dog

Еден ветеринарен преглед подразбира,опфака надворешен изглед и состојба на животното,однесување при движење и начин на движење,сјај на кожа, потоа и податоци за температурата,брзина и начин на дишење и работа насрце.Ветеринарот ќе ги прегледа сите видливи слузокожи и ке ја процени општата здравствена состојба. За да му помогнете на вашиот ветеринар ...

Повеќе

Мима

11016079_794951443915966_3340841806007397537_n

Мима е вдомена кај прекрасно семејство!!!  

Повеќе